Nederlandse vertegenwoordigingen, Japan

Zaken doen

Nederland heeft al meer dan 400 jaar een zeer actieve handelsrelatie met Japan. Een van de belangrijkste taken van de Ambassade in Tokio en het Consulaat Generaal in Osaka is dan ook het ondersteunen van Nederlandse bedrijven en instellingen bij het betreden van de Japanse markt en het wegnemen van handelsbarrières. Daarnaast ondersteunt de Ambassade Japanse bedrijven die zich willen vestigen in Nederland of Japanse bedrijven of instellingen die een partner zoeken in Nederland op het gebied van Research & Development.

Het Economisch Cluster (met name de Afdeling Handel & Industrie, Afdeling Landbouw en de Afdeling Innovatie) biedt via de Ambassade in Tokio en het consulaat generaal in Osaka diensten aan voor Nederlandse bedrijven en instellingen. Zo kan de ambassade onder meer informatie geven over (economische) ontwikkelingen in Japan, het ondernemingsklimaat en relevante wetgeving. Tevens kan de ambassade bedrijven en instellingen in contact brengen met relevante instanties in Japan. Meer informatie over de verschillende diensten is te vinden onder te tab ‘ Economy & Trade'  op de Engelstalige pagina's van de ambassade.

Naast de diensten die de ambassade aanbiedt, heeft het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie een aantal instrumenten om bedrijven te helpen bij het betreden van nieuwe markten. Een daarvan is de Zakenpartnerscan. Meer informatie over de Zakenpartnerscan kunt u vinden op de website van de RVO Nederland. U kunt ook onze RVO contactpersoon, de heer Pieter-Jelle Fijlstra, hiervoor direct benaderen door een email te sturen naar  Pieter-Jelle.Fijlstra@rvo.nl.

Via de  Japan Website van de RVO en het Innovatie Attaché Netwerk blijft u altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in Japan die relevant voor u kunnen zijn. Als u meer informatie wil over zaken doen in Japan of de dienstverlening van de ambassade en de RVO dan kunt u contact opnemen met de business development desk voor Japan. Bent u in Japan of gaat u naar Japan dan bent u altijd welkom voor een gesprek op de ambassade.

Telefoon: +81-3-5776-5400
E-mail: tok-ea@minbuza.nl