Nederlandse vertegenwoordigingen, Japan

2016RSS

1 t/m 10 van 14

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Markt voor agrarische kennis in Japan

Een Nederlandse handelsmissie bezoekt van 11 tot en met 16 december Japan. De missie staat onder leiding van secretaris-generaal Maarten Camps van het ministerie van Economische Zaken. Het bezoek richt zich vooral op de ontwikkelingen in de sectoren tuinbouw, agrofood en cybersecurity.

2 Nieuw sector rapport over maritieme industrie in Japan

De laatste jaren verkeert de wereldwijde maritieme scheepsbouw sector in zwaar weer. Orders voor nieuwe schepen zijn ingezakt, de olieprijs is zwaar gedaald, en de prijzen voor cargovervoer zijn historisch laag. Ondanks deze situatie is duidelijk dat men in Japan hard aan het zoeken is naar manieren om zich aan deze negatieve trend te ontworstelen. De Nederlandse vertegenwoordiging in Japan heeft hierover nu een sector rapport gepubliceerd.

3 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

4 Economische missie naar Japan gericht op tuinbouw en cyber

Wilt u zakendoen in Japan? Ga dan mee met de economische missie van 11 tot en met 16 december onder leiding van Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

6 Nederland tweede landbouwexporteur ter wereld

In 2015 bedroeg de landbouwexport 81,3 miljard euro, de hoogste waarde ooit. Na de Verenigde Staten is ons land de grootste landbouwexporteur in de wereld. Na Nederland volgen Duitsland, Brazilië en Frankrijk. Inclusief landbouw gerelateerde producten zoals landbouwmachines en meststoffen bedroeg de export bijna 90 miljard euro. Dit is 21 procent van de totale Nederlandse goederenexport.

7 Agro-Innovation 2016

Ook dit jaar vindt de jaarlijkse landbouwbeurs Agro-Innovation plaats en wel van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 december in Tokyo Big Sight. Net als voorgaande jaren organiseert de Nederlandse ambassade een Holland paviljoen voor bedrijven die willen deelnemen aan deze beurs. Agro-Innovation is een beurs voor professionals en richt zich op productie, verwerking, logistiek en handel van landbouwproducten en –diensten.

8 Tokyo Game Show

The Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Japan and RANGEMU, a foundation that aims to improve the connection between the Dutch and Japanese videogame industries, are calling for innovative, growing Dutch game companies, knowledge institutes and governmental organizations that are interested in exploring business opportunities in Japan. They are invited to join a program that includes participation in the Holland Pavilion at the Tokyo Game Show 2016 (TGS2016), the largest game show in Asia, business matchmaking sessions and several other side events.

9 Informatie over aardbeving in Kyushu/Kumamoto

Op 14 en 16 april 2016 vonden op het eiland Kyushu aardbevingen plaats. Het gebied in de prefectuur Kumamoto werd het meest getroffen. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de door aardbevingen getroffen gebieden van Kyushu, Kumamoto en Oita. Dit heeft te maken met: - de omvangrijke schade aan infrastructuur - voortdurende naschokken - risico’s op instorting van gebouwen - aardverschuivingen en de omvangrijke evacuatie en opvang van bewoners. Ook reizigers naar andere gebieden van het eiland Kyushu moeten nog steeds extra alert zijn. Er zijn veiligheidsrisico’s. Nederlanders in het gebied die ondersteuning nodig hebben, bel de ambassade +81 3 57 76 54 00 (of uiteraard +31 247 247 247). Ook indien hulp bij communicatie met de lokale autoriteiten nodig is. De ambassade zal alles in het werk stellen om daarbij behulpzaam te zijn. Klik verder voor meer informatie.

10 Tokio stembureau: raadgevend referendum

Op 6 april 2016 vindt er een referendum plaats over de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. De voornaamste doelstelling van het Associatie Akkoord (AA), inclusief de vrijhandelszone (Deep and Comprehensive Free Trade Area, DCFTA), is het verdiepen van de politieke en economische banden tussen de EU en Oekraïne door politieke associatie en economische integratie.